عنوان: خانواده؛ پایِ صحبتهایِ خانوداگیِ نفرِ اولِ مملکت
نویسنده و گردآوری: موسسه ایمان جهادی(صهبا)
ناشر: صهبا
چاپ: 1392
قیمت: 4000 تومان
سال 1343 با ایشان ازدواج کردم. مادرِ آقای خامنهای برای خواستگاری به منزل ما آمدند و بعد از مباحثات معمول، ازدواج انجام شد. ما شش فرزند داریم؛ چهار پسر و دو دختر. پسرمان قبل از انقلاب و دخترانمان هم بعد از انقلاب به دنیا آمدند. سالهاست اشیای تجملی را به خانهمان راه ندادهایم! ما در خانهمان دکوراسیون به معنای متداوِل آن، فرشها و پردههای قیمتی و مبلمان نداریم! سالها پیش خودمان را قید این چیزها رهاکردهایم! والدین آقای خامنهای در این رابطه سرمشق ما بودهاند. در خصوص کمک کردنِ ایشان در امور خانه الان نه چنین فرصتی دارند و نه ما از ایشان چنین انتظاری داریم اما خصیصه بسیار پسندیدهای که دارند این است که زمانی که منزل هستند اگرچه خسته از کار روزمره هستند اما سعی دارند جوّ خانه را از مشکلات محیط کارشان دور نگه دارند.»
اینها بخشهایی از صحبتهای خانم خجسته است؛ همسرِ نفرِ اولِ مملکت! نشسته پای یک مصاحبه و از رفتارهای سیدعلی خامنهای درون خانه و خانواده گفته است. موضوعی که البته برای خودِ آقای خامنهای هم اهمیتِ زیادی دارد. سالها قبل در زمان ریاست جمهوری در جلسهای دانشجویی در شیراز گفته بود:
«من خودم هر هفته در تهران برای جوانها عقد میخوانم. یکی از سنتهای آخوندی که حفظ کردهام این است که خطبه عقد میخوانم. دوست دارم برای افراد خطبه عقد بخوانم!» هرچند این سنت در دوره رهبری روند نزولی داشته اما ترک نشده است. معمولا هم از طرف عروس خانمها وکیل میشوند و وکالتِ داماد را به روحانیِ دیگری میسپرند. قبل از جاری شدن صیغه عقد اما چند دقیقهای برای جوانها صحبت میکنند؛ ساده و روان گیرا و همه فهم! کسی که در بحبوحه مبارزاتِ پیش از انقلاب ازدواج کرده و در عین حال اهمیت زیادی برای خانه و خانوده قائل است، یقیناً حرفهای زیادی هم برای گفتن دارد؛آن هم برای زوجهای جوانی که دارد مهمترین اتفاق زندگیشان رقم میخورد.
خودش هماولین عامل به توصیههایی است که به دیگران میکند. روش برخورد با همسر و فرزندان و والدین و عروسها و دامادها و نوهها هم شده یک الگو برای دیگران! همه اینها باعث شده تا بچههای موسسه فرهنگی و هنریِ ایمانِ جهادی بنشینند و بیش از یکصد جلسه از این جلسات اعم از صحبتهای سر جلسه عقد و سخنرانیهای عمومی حضرت آیةالله را بررسی کنند و قسمتهای مربوط به خانواده را جدا و در قالب یک کتاب مجزا اما خواندنی منتشر کنند.
کتابی که حالا شده است یک هندبوکِ زندگی مشترک که نه فقط برای زوجهای جوان که برای هرکسی که زندگی مشترک تشکیل داده و خانواده و سر و همسری دارد، مفید است؛ شیرین وساده و روان! «خانواده» را انتشارات صهبا در 128 صفحه منتشر کرده و تا الان هم حدود 200 هزار نسخه فروخته شده.
یادداشت از محمدصادق علیزاده